PROSÍM NEZADAVAJTE UŽ DOTAZY DO FÓRA NA WEBSITEX5.BLU­EFORUM.CZ

POUŽITE NOVÉ FÓRUM NA WWW.WEBSITEX5­.SK/FORUM

Toto je upravená offline kópia zrušeného fóra z websitex5.blueforum.cz s obsahom ku 9.11.2016. Offline kópia nie je editovateľná , je bez možnosti vyhľadávania , registrácie a prihlásenia užívateľa.

Vrstvy objektov

mato

mato

Nováčik

Příspěvků: 2

#1 13. 10. 2015 11:16

Zdravím, možno tu budem za totálneho amatéra, ale… .
Kedysi som používal dosť starú X5, myslím že to bola nejaká verzia 5, proste úplne iné UI. Teraz som prešiel na 10P a som dezorientovaný. Najviac mi prekáža, nedokážem pri tvorbe samotnej stránky klásť objekt na objekt ako vrstvy. Napríklad vložiť obrázok a naňho tlačidlo (button), alebo obrázok na obrázok. Dám ruku do ohňa, že to ide, ale nikde ani v nápovedách ani v tutoriáloch som to nenašiel. Pordí mi niekto? Ďakujem.

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

Příspěvků: 187

#2 13. 10. 2015 13:51

Vkladanie obrázkov , html kódov ako ďalšej vrstvy napr. na obrázok sa podľa môjho názoru dá len pri úprave záhlavia a zapätia stránky.
Vrámci vyskladania stránky sa pri vkladaní nového objektu na pôvodný objekt sa tento vždy prepíše.
Obrázok môže byť aj ako pozadie pre celú stránku.

mato

mato

Nováčik

Příspěvků: 2

#3 14. 10. 2015 04:10

Zdravím,
vaša odpoveď ma totálne sklamala. Toto úplne likviduje kreativitu.Neviete mi prosím poradiť, ako by som sa dostal k verziám, kde to bolo možné? Ďakujem.

Šaling Ladislav

Šaling Ladislav

Veterán

Příspěvků: 187

#4 14. 10. 2015 09:45

Vo WSX5 všetkých verzií až po terajšiu 12 pri tvorbe vlastnej webovej stránky sa do vytvorenej siete buniek vkladajú štandardné objekty ( text, obrázok , ..... , html kód ) ako aj ďalšie dostupné objekty v rôznych kategóriach ( voľné , platené za zakúpené kredity ).
Každý z týchto objektov má svoj vlastný editor s ponukou zadávania vstupných parametrov. Možnosti týchto objektov je dané ich editormi , u niektorých sú rozšírené možnosti pre expertov na zadania css kódov, súborov ).

Dávam do pozornosti na tieto univerzalnejšie objekty :

  • tabuľka ; možnosť vkladať texty , obrázky ,krátkeho jednoriadkového html kódu , voľba priesvitnosti okrajov
  • html kód ; umožnuje vkladať html kód podľa špecifikácie HTML5 vrátane nových jej rozhraní, kódy javascriptu,jquery a pod. Toto si však vyžaduje zručnosti v programovaní.

Používanie WSX5 je vhodné na jednoduché vytváranie webových stránok s používaním len ponúkaných objektov , je vhodný aj na profesionálnejšie webové stránky v ktorých sú využívané objekty pre vkladanie html kódov.


.

RSS kanál tohoto tématu